Зрењанинска филхармонија приредила спектакуларан концерт у центру

ЗРЕЊАНИН: Зрењанинска филхармонија приредила је на Тргу слободе, у оквиру музичког дела програма традиционалне манифестације „Дани пива“, најпосећенији концерт до сада, са највише извођача, на најимпозантнијој бини икад постављеној у граду на Бегеју.
в
Фото: Dnevnik.rs

Публика је уживала у репертоару који је припремљен за прексиноћни наступ, а према процени организатора на тргу је било 25.000 људи. Оживљени су диско хитови 80-тих година, у аранжману и извођењу Зрењанинске филхармоније и новосадског Биг бенда, са солистима Данком Адамов, Мирном Радуловић и Зораном Шандоровим, и највећом звездом вечери, Белом Мавраком, који је за своје Зрењанинце отпевао бесмртне арије „О соле мио“, „Воларе“, „Бесаме мућо“, све на бис.

Зрењанинци и њихови гости присуствовали су обећаном спектаклу, који су уживо преносили Радио телевизија Србије и Радио телевизија Војводине, и сада је извесно да треба наставити ову лепу традицију, да Зрењанинска филхармонија са својим гостима отвара музички програм „Дана пива“ на главном тргу, као што је то био случај претходних неколико година.

– Веома сам срећан и велика ми је част што сам поново певао у Зрењанину. Ово је мој трећи наступ у граду, први је био 1994. године у хладном театру, други пут је било пре неколико година и сада сам опет овде. Поносан сам, ја сам одавде, овде сам одрастао, после сам живео у Михајлову и ово ће увек бити мој град. Овде сам завршио и средњу медицинску и нижу музичку школу, ту сам тренирао и бокс код Звонка Вујина, то су успомене које се не заборављају – подсетио се Бела Маврак својих младалачких дана и неких биографских детаља које мало ко зна.

Он је истакао да је највећи изазов, у ствари, певати пред својим рођацима, пријатељима, школским друговима, познаницима…

Чули су се диско-хитови 80-тих година, у аранжману и извођењу Зрењанинске филхармоније и новосадског Биг бенда, са солистима Данком Адамов, Мирном Радуловић и Зораном Шандоровим, и највећом звездом вечери, Белом Мавраком

– Радостан сам што сам наступио уз нашу филхармонију и Биг бенд – рекао је Маврак, којем следе бројни наступи по свету, да би се остварила „норма“ од 100 и више концерата на годишњем нивоу.

– Андре Риеу је човек са којим радим 14 година, њега зову краљ валцера, а ја сам солиста у његовом шоу програму. Ове године имамо 104 концерта у целом свету. После Зрењанина летим назад у Немачку, а за пар дана у Америку, где нас чека публика у Њујорку, Чикагу, Бостону, Вашингтону… Следе Канада, Буенос Аирес, Аустралија, Нови Зеланд – ниже Маврак готово бесконачну листу наступа, поново истичући да је веома срећан што је у том згуснутом распореду нашао места за свој град - Зрењанин.

Позитивно расположење није крио ни директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар.

Фото: Dnevnik.rs

– Можда и први пут у свету филхармонија је изводила неке од аранжмана које смо припремили. Интерпретирана је диско музика уз филхармонију, радила је то чак и београдска филхармонија, али неки аранжмани које смо ми извели јединствени су – казао је Бугар.

Он је истакао да му је велика част што је уз филхармонију наступио светски познати оперски певач Бела Маврак, који наступа диљем света.

– Он је наш Зрењанинац, а ретки су такви људи, као што је он, који долазе у свој град без икаквих услова и без хонорара. Битно је само да је добра атмосфера и да је добра енергија, што је прексиноћ сигурно било – истакао је Бугар.    

Ж. Балабан

 

Пројекат “Зрењанинска хроника” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести