Змајевчани због нередовног превоза траже помоћ од Новог Сада

ЗМАЈЕВО: Почетак изградње брзе двоколосечне пруге на релацији Нови Сад – Суботица је према незваничним информацијама веома близу и сасвим је извесно да ће потпуна обустава железничког саобраћаја на овој деоници бити средином године, највероватније крајем маја или јуна.
1
Фото: Dnevnik.rs

Житељи Змајева, али и још три села врбаске општине - Равног Села, Куцуре и Бачког Доброг Поља који са змајевачке железничке станице за превоз, до својих радних места и школа у Новом Саду и Врбасу, користе железницу, све више страхују да ће доћи у веома тешку ситуацију.

Да је страховање оправдано говори и чињеница да су крајем прошле године, тачније средином децембра, увођењем новог реда вожње већ, остали ускраћени за око осам полазака путничких возова у току дана са змајевачке станице, чиме су стављени пред свршени чин и поред ионако тешке, доведени у још тежу ситуацију.

Ако се уз све то дода и, због појаве пандемије коронавируса, знатно проређени аутобуски превоз „Дунавпревоза“, забринутост путника је више него оправдана.

- Ситуација је већ изузетно тешка, четири воза у току дана и проређени аутобуски поласци су нам веома отежали одласке на радна места, а деци у школу. Већ смо доведени у очај, због гужви које се стварају, а кад нам укину возове, то ће у великој мери утицати на нашу животну егзистенцију - истичу путници који свакодневно путују за Нови Сад и Врбас.

Фото: Dnevnik.rs

Путницима је несхватљиво да нико из руководства врбаске општине и сеоских месних заједница, не води рачуна о овим проблемима и не исказује бригу за њихов положај. Зато су почели да се сналазе, па са онима који имају кола иду до Степановићева, одакле користе аутобуски превоз „ЈГСП Нови Сад“, јер је карта од Степановићева до Новог Сада више него дупло јефтинија од цене „Дунавпревоза“ од Змајева до Новог Сада.

Редовни путници договарају се око петиције коју би упутили „ЈГСП Нови Сад“, Градској управи Новог Сада и Општини Врбас, да се омогући да „ЈГСП Нови Сад“ успостави редовне линије из Змајева и Равног Села до Новог Сада и обрнуто, јер из ових места има и највише путника, радника, средњошколаца и студената који свакодневно путују за Нови Сад.

Текст и фото: Ласло Киш

Фото: Dnevnik.rs
nmina
19.02.2021 • 10:12
kako da ne
EUR/RSD 117.5644
Најновије вести