Змајевчани, осим с короном, ових дана бију битку и с пожарима

ЗМАЈЕВО: Док се цело село труди да се заштити од корона вируса, нажалост појавили су се и они који својом непромишљеношћу, или намером, покушавају да наруше и срозају позитивизам већине.
z
Фото: Dnevnik.rs

За само првих шест дана априла месеца у Змајеву забележена су три пожара. У првом случају је горео део приватне куће, а пожар се десио под мало чудним околностима; незванично се сумња да је намерно подметнут. На срећу, установљена је само материјална штета.

Други пожар пријављен је у приватном предузећу и био је малог обима са такорећи незнатном штетом. 

Трећи и највећи пожар се догодио шестог априла, на углу Радничке улице, у такозваној јамурачи где је неко запалио суву трску која у овом простору заузима већу површину. Овом приликом ватрена стихија је била захватила велику површину на којој је сем суве трске горела још сува и полусува трава. Пожар се био проширио толико, да је пламен ватре почео угрожавати и оближње куће а густ дим и домаћинства у широј околини тог дела Змајева.

Фото: Dnevnik.rs

Ватрогасна јединица из Врбаса је експресно реаговала; у рекордном року је стигла ватрогасна екипа и за непуних пола сата у потпуности угасила ватру и локализовала пожар који је у једном моменту претио да угрози неколико кућа и људи у њима, смештених на свега неколико метара од јамураче.

Ово су дрска и безобзирна понашања појединаца који несавесним поступцима угрожавају спокојство и телесни интегритет људи и то у најтежем моменту када се води велика битка за очување живота сваког појединца. У оваквим и сличним моментима ћемо увек брзо деловати, како бисмо повећали безбедност, сачували људске животе и дали подршку свима којима је потребна у овим стресним, готово трауматским околностима кад смо сви у кризи и опасности, једногласни су чланови штаба за ванредне ситуације у Змајеву.

Ласло  Киш

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести