Живо на хиподрому Коњичког клуба Бачка у Суботици

СУБОТИЦА: Протеклог викенда, на хиподрому Коњичког клуба „Бачка” у Суботици одржан је осми тркачки дан у овој сезони. Око 3000 посетилаца, са великим узбуђењем је по лепом јесењем дану пратило десет једнопрежних касачких трка, Реванш Дерби и традиционалну Трку града Суботице на 3.200 метара.
в
Фото: Милана Новић

Реванш дерби трећа је у низу трка из циклуса дерби трка за грла старости четири године, а који чине Пробни дерби, Српски касачки дерби и Реванш дерби. Ретка су грла и возачи касача који су успевали да освоје све три трке и да понесу титулу освајача трипле круне. Овај пут у томе је успела Имола, а у конкуренцији су били још Паладино, Алфа Варене, Сафир Ат, Киндер Стар и Фота Ројал. На стази од 2.600 метара од старта је доминирала Имола са возачем Бранком Скендеровићем. У једном делу трке изгубила је прву позицију, али је тријумфовала у финишу, праћена овацијама публике.

Успех Имоле и Бранка Скендеровића је нешто што се јако ретко дешава у коњичком спорту, ретко који коњ и возач успеју да остану на врхунском нивоу у све три генерацијске трке, посебно када неко негује касачко грло тако да од ждребета направи шампиона. Они су показали и доказали, да су најбољи тандем.  У 36. издању Трке Града Суботице, чији је утемељивач 1976. године, био жива легенда касачког спорта Србије Звонко Богдан, на дистанци од две миље, са стартом из окрета „гуме“. Трку је од старта водила Ема Унчевид са својим сигурним златним Уткури де Жерберојем. У делу трке доминирао је Долар Ф с возачем Александром Димитријевићем, а у финишу кроз циљ први пролази Надир Три с возачем Дејаном Катанићем.

Фото: Милана Новић

Тркачки дан обележило је дупло славље коња из штале „Дрим Кечер” из Сомбора, касачког тима нашег прослављеног кошаркаша Николе Јокића. Његови коњи Бел Маргарита и Парма Ферм бележе победе у завршници касачке сезоне у Србији.

Наредни тркачки дан у Суботици је по традицији Ревијални тркачки дан-„Клупска трка“ која је на програму 3. новембра. На овај забаван и спортски начин затвориће се сезона касачких надметања на Суботичком хиподрому

Текст и фото: Милана Новић

EUR/RSD 117.5813
Најновије вести