Земљорадничка задруга „Младенова Крајина” у Честерегу: Намирују дугове продајом њива

ЧЕСТЕРЕГ: Земљорадничка задруга „Младенова Крајина“ из Честерега расписала је оглас за продају пољопривредног земљишта путем лицитације. На продају је понуђено око 68 хектара њива четврте и пете класе, у катастарској општини Честерег, по почетној цени од 10.000 евра по хектару. Понуде се примају до 15. октобра, а истог дана биће и отварање понуда.
SLO17199-foto_S_Susnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић), илустрација

- Имамо неке дугове и принуђени смо да продамо земљу. Недавно нам је преминуо директор, а остало је нас 14 запослених и морамо да решимо дугове и обезбедимо функционисање задруге - објашњава в.д. директора задруге Мирослав Тодић.

Земљорадничкој задрузи „Младенова Крајина“ ће, након продаје, за коју не сумњају да ће бити успешна, остати 210 хектара.

- Земље за продају нема и верујемо да ћемо постићи и већу цену од почетне. У селу и околини не може се наћи ни јутро за продају, а камоли овако елика парцела - каже Тодић.

Додаје и да ова година није била лоша што се тиче приноса.

- У току је берба кукуруза и приноси неће бити лоши, а имали смо и пшеницу, сунцокрет, семенски кукуруз. Има још колега који ће у пензију и верујемо да ћемо са мање запослених и без дугова успети да опстанемо, иако имамо велику конкуреницју и у селу и у околини - додаје Мирослав Тодић.    

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести