Затворени базени у Ади, Сенти и Кањижи

Наредбом Општинског штаба забрањује се окупљање на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од 10 људи.
Bazen u Senti bez kupača Foto: opština Senta
Фото: Базен у Сенти без купача Фото: општина Сента

АДА/КАЊИЖА: Због актуелне епидемиолошке ситуације  и регистроване присутности ковида-19 у општини Ада, Општински штаб за ванредне ситуације  донео је наредбу о обавезном ношењу заштитних маски у свим затвореним просторијама као и на отвореном где је немогуће држати растојање од најмање метар и по као што су редови испред продавница, апотека, банака, поште и слично. Родитељи малолетне деце или деце са посебним потребама, односно њихови старатељи дужни су да обезбеде да деца носе заштитне маске.

Наредбом Општинског штаба забрањује се окупљање на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од 10 људи. За време боравка на јавним местима у затвореном и отвореном простору, између окупљених мора постојати растојање од 1,5 метар, односно на свака четири квадратна метра може бити присутно једно лице.

Цивилним организацијама, месним заједницама и цивилним лицима се наређује да планиране манифестације, окупљања одложе док опасност од ширења заразе вирусом не прође.

Од 17.јула затворена су сва пијачна места на територији општине Ада док не прође опасност од ширења заразе корона вирусом. Престао је са радом и базенски комплекс ,,Адице“ у Ади, такође док не прође опасност од ширења заразе. Наређена је обавезна дезинфекција тротоара и улица и свих јавних површина.

Родитељима је препоручено да децу привремено не доводе у предшколску установу, уколико постоје било какви други услови за њихово чување.

Сличне мере утврдили су и штабови у осталим потиским општинама. У Сенти је тако за грађане на неодређено време затворен базен отворени базен крај Народне баште. Због спречавања ширења коронавируса у Кањижи су привремено на две недеље затворени базени на Штранду крај Тисе. Организатори традиционалног међународног „Фестивала трчања и пливања“ одлучили су да се откаже одржавање ове спортско рекреативне манифестације која је била предвиђена 8. и 9.августа.

М. Митровић

 

 

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести