Заседао Савет Средњобанатског управног округа: Локални штабови доносе мере заштите

ЗРЕЊАНИН: Ситуација у средњем Банату по питању коронавируса је под контролом, али је нестабилна, с обзиром на стање у целој земљи, саопштено је након јучерашње седнице Савета Средњобанатског управног округа. Ова констатација произашла је на основу података Завода за јавно здравље Зрењанин.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

Све локалне самоуправе у округу су обавезане да у што краћем року одрже седнице штабова за ванредне ситуације и да на основу препорука донесу одлуку о одређивању посебних мера заштите становништва од заразне болести Ковид-19 на територији своје општине. Такође, упућен је апел свим грађанима да у циљу здравствене безбедности поштују прописане мере, првенствено да носе заштитне маске у затвореном простору, одржавају физичку дистанцу и користе средстава за дезинфекцију руку. Такође је апеловано да се избегавају већа окупљања у затвореним просторима.

Указано је и на неопходност поштовања свих прописаних мера у привредним субјектима како би се повећао ниво заштите радника и становника округа.

„На седници Савета је закључено да тренутно још није неопходно увођење ванредне ситуације у локалним самоуправама. Изражена је нада да ће поштовање прописаних мера дати резултате“, саопштено је после седнице Савета Средњобанатског управног округа.

Седницом је, иначе, председавала начелница округа Снежана Вучуревић. Седници су присустовали представници града Зрењанина и општина Житиште, Сечањ, Нова Црња и Нови Бечеј, затим начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, епидемиолог Завода за јавно здравље Зрењанин др Радивој Филипов и директор Регионалне привредне коморе Зрењанин Предраг Станков.

Иначе, новом наредбом Градског штаба за ванредне ситуације у Зрењанину, која је усвојена на јучерашњој седници, ограничава се радно време угоститељских објеката на територији града Зрењанина. Радно време ће у наредном периоду бити радним данима од 7 до 23 часа, а викендом од 7 сати до поноћи. Обавезно је ношење заштитних маски у свим затвореним просторима.

Како се наводи у тексту, наредба ступа на снагу даном доношења, а надзор над њеном применом спроводиће Одељење комуналне милиције и Одељење инспекција градске управе града Зрењанина.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести