Заједничко улагање Суботице и Покрајине: Водовод за Мушки штранд

СУБОТИЦА: На покрајинском конкурсу намењеном за пројекте у области водних објеката у јавној својини прошла су два суботичка предлога за финансирање -„Водоводна мрежа у улици Новосадски пут и Мушки штранд Палић“ и „Канализациона мрежа у Харамбашићевој улици“.
1
Фото: Парк-Палић.рс

Први пројекат укупно је вредан 20,3 милиона динара, при чему Покрајина обезбеђује 11,5, а преостало улаже Град Суботица. Други, пројекат изградње канализационе мреже у Харамбашичевој улици вредан је 9,4 милиона динара, од чега Покрајина учествује са 3,7 милиона, а Суботица 5,9 милиона динара. 

На другом конкурсу Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио је средства за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта. На суботичком подручју уређиваће се атарски путеви у катастарским општинама Бачки Виногради, Палић, Бајмок и Доњи Град. За ту намену предвиђено је укупно 55,9 милиона динара, од чега ће 27,2 одсто учествовати Покрајина, а 72,7 одсто биће плаћено из градског буyета.

Како су услед ситуације с коронавирусом преполовљена буyетска средства Републике Србије намењена Министарству државне управе и локалне самоуправе, то се одражава и на приходе Града Суботице. Тако да ће за набавку противградних ракета Суботица, уместо претходно одобрених 3,6 милиона динара добити 1,8 милиона.

Фото: Парк-Палић.рс

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести