Заједници заједно: Отворен нови тениски терен у Елемиру

ЕЛЕМИР: Тениски терен са 300 места за публику, чију је изградњу је подржала компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“, отворен је у Елемиру.
elemir teniski teren
Фото: Dnevnik.rs

Свечаности, која је организована овим поводом, присуствовали су представници Града Зрењанина, НИС-а, Спортског друштва „Нафтагас“, као и многобројне званице.

Захваљујем се Нафтној индустији Србије што заједнички реализујемо 139. пројекат по реду на територији нашег града. Мислим да то није мало, и надам се да ће много деце користити овај терен, као и они мало старији. Трудићемо се да побољшамо услове за тренирање наших спортиста. Један од приоритета је да склањамо децу са улице, а мислимо да је спорт прави начин да то урадимо, рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Директор Блока „Сервиси“ у НИС-у Валериј Проскурин је овом приликом говорио о подршци компаније НИС пројектима намењеним младима и спорту.

Фото: Dnevnik.rs

Ми у НИС-у са задовољством подржавамо пројекте који грађанима омогућавају да се баве спортом, афирмишемо спортске вредности, а посебну пажњу посвећујемо најмлађима. Овај пројекат за нас представља „Будућност на делу“, јер подстиче младе да се баве спортом. Подршка овом пројекту за нас има и посебну симболику, јер је Елемир један од центара развоја тениса у Србији - овде је рођен један од првих наших Дејвис куп репрезентативаца Иван Балаж, и надамо се да ће отварање овог терена допринети да у Елемиру расту и стасавају и будући тениски шампиони ове земље, поручио је Проскурин.

Подршком овом пројекту компанија НИС је, у складу са слоганом „Будућност на делу”, наставила да подржава развој спортске инфраструктуре и афирмацију спорта и спортских вредности. У 2017. години компанија је у оквиру програма „Заједници заједно” реализовала пројекте који су значајно побољшали услове за бављењем спортом у Зрењанину и подржала рад Фудбалског клуба „Раднички“, Кошаркашког клуба „Пролетер-Нафтагас“, као и Одбојкашког клуба „Клек“.

За допринос развоју спортске инфраструктуре у Зрењанину почетком ове године, НИС је добио награду „Спонзор – донатор 2017” коју додељује Спортски савез града Зрењанина. Са градом Зрењанином НИС сарађује од почетка спровођења програма „Заједници заједно” и у овом граду је до сада подржано 139 пројеката у чију реализацију је уложено око 110 милиона динара.

Ж. Балабан

Пројекат „Зрењанинска хроника“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести