Жабаљским спортистима уручени уговори о финансирању

ЖАБАЉ: У седишту жабаљске општине уручени су уговори о финансирању и суфинансирању спортских организација, на основу расписаног јавног конкурса за ову годину, укупно вредни 15 милиона динара. Средства су опредељена за рад и функционисање Спортског савеза општине Жабаљ, Удружења „Спорт за све”, за развој школског спорта, и за спортске клубове.
13 zabalj bogojevic bozic solaja
Фото: Општина Жабаљ

Приликом доделе уговора, председник општине Чедомир Божић истакао је да је циљ да се што више младих људи укључи у спортске активности, јер је један од главних приоритета улагање у спорт као улагање у здраву младост.

- Максимално се залажемо за развој спорта, издвојили смо пет милиона динара за спортске клубове, а остатак за рад Спортског савеза и Удружења „Спорт за све”, преко којих се реализују 42 спортска програма намењена развоју спорта. Циљ нам је да што више деце буде у салама и на теренима, што је све видљивије - подвукао је Божић.

Члан Општинског већа за спорт Зоран Шолаја рекао је да је потписивање ових уговора  само један од доказа колико локална самоуправа брине о развоју спорта.

Фото: Општина Жабаљ

- Важно је истаћи колико смо у протеклом периоду имали успеха када је у питању спортска инфраструктура. Завршена је спортска хала у Госпођинцима, реконструисана је спортска хала у Жабљу, постављене су трибине на фудбалским стадионима у Чуругу и Госпођинцима, тако да сматрам да смо тиме обезбедили одличне услове за даљи рад и напредак – рекао је Шолаја, док је председник Спортског савеза општине Жабаљ Урош Богојевић додао да им је акценат је на омасовљењу дечјег и школског спорта, тако што обезбеђују основцима бесплатну едукацију и тренинге.

Председник Шаховског клуба „Хајдук” Чуруг Здравко Бабић потврдио је да је и њима циљ да привуку што више деце.

- Имамо 26 регистрованих чланова, а фокусирамо се на децу и омладину, у које улажемо највише средстава, да одржимо школски шах, иако је тешко, јер није популаран спорт као фудбал, али трудимо се да привучемо што више школараца. Прошле године освојили смо једно треће место на првенству Војводине, а углавном учествујемо на екипним и школским такмичењима, тако да смо имали више од 20 ученика на окружном и десетак њих на републичком такмичењу - казао је Бабић.

Општина  Жабаљ подржала је неколико стотина спортских манифестација у минулим сезонама, у којима је учествовало на хиљаде такмичара. Најавили су да ће и даље наставити да подстичу развој спорта и да ће помагати младим спортистима, кроз различите видове подршке.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести