Жабаљска Чистоћа дели посуде за пет амбалажу

ЖАБАЉ: Јавно комунално пре­дузеће „Чистоћа” Жабаљ започело је расподелу посуда за одлагање пет амбалаже.
Cistoca Zabalj/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Грађани могу потписати уговор о преузимању посуда са серијским бројевима, сваког радног дана од 7 до 15 часова у просторијама „Чистоће“, Светог Николе 7.

Према потреби, биће организована расподела посуда и у осталим местима у општини, а потписивање уговора за додатне посуде неће повећавати садашњу цену услуге одношења комуналног отпада, нагласили су у саопштењу из овог предузећа.

Посуде је донирала Немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ и Амбасада Немачке, а добијене су као резултат сарадње са Општином Жабаљ. Свака посуда обележена је видљивом налепницом са предње стране, на којој је јасно истакнуто да су намењене ис­кључиво за одлагање пет амбалаже, односно пластичних боца од сокова, воде и слично. Приоритет при расподели имаће домаћинства са четири или више чланова, која редовно измирују своја дуговања по основу услуге одношења смећа. Као прималац донације „Чистоћа” ће се стриктно придржавати намене посуда, нагласили су и додали да ће, уколико њихови радници на терену уоче да се у те посуде одлаже мешани комунални отпад, оне истог тре­нутка бити враћене и распоређене другим домаћинствима, која ће их користити у складу са њиховом наменом.

Све информације у вези са расподелом посуда за одлагање пет-амбалаже грађани општине Жабаљ могу добити и путем бројева телефона 021/2100-429 и 021/2100-430.       

М. Рашић

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести