Жабаљ у Тивту започео промоцију спортских и туристичких капацитета

ЖАБАЉ: Општина Жабаљ, у сарадњи са општинском Туристичком организацијом и Голф клубом „Центар“, започела је реализацију пројекта „Голфом кроз регион“ и то у Тивту, с обзиром на то да је однедавно успостављена сарадња са Голф клубом „Књегиња Милица“ из тог црногорског града.
д
Фото: Промо

Директорка ТО Жабаљ Марија Чупић говорила је о реализацији новог пројекта, који је усмерен на промоцију голфа и има циљ да побољша туристички промет општине.

- Последњих година имамо изузетно добру сарадњу са Голф клубом „Центар“, с обзиром на то да је голф терен једна од највећих атракција, не само у општини Жабаљ, него и у читавом региону. Ми смо препознали заједнички интерес, па смо се тако посветили заједничкој промоцији. Кроз овогодишњи пројекат представићемо се у пет земаља региона, у отприлике осам градова. Покушаћемо да презентујемо голф као спорт, али и као туристички производ, како бисмо привукли што више туриста - истакла је Марија Чупић.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић је изјавио да је промоција голфа шанса за спортску и туристичку валоризацију Жабља.

- Жабаљ је препознатљив по голф теренима, а бенефити су вишеструки. Сви туристи који посећују голф центар проводе одређено време у нашој општини, па тако имају могућност да се упознају са знаменитостима општине, са гастрономском понудом, односно са традиционалном кухињом - рекао је Божић.

Пројекат „Голфом кроз регион” наставља се за двадесетак у Љубљани, па у Темишвару.

М. Ра

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести