За зелени план 40 милиона

БАЧКА ПАЛАНКА: Општинско веће у Бачкој Паланци донело је Програм коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине у овој години,

а планирано је да се за ове намене из општинске касе одлије 40 милиона динара. Овај пут транспарентно је приказано за шта и колика средства ће се потрошити.

Како се добар део општине Бачка Паланка налази у непосредној близини Дунава, бара, канала, а да је искуство са комарцима знало да буде непријатно претходних година, за сузбијање ових напасника опредељено је у овој години шест милиона динара, а за сузбијање крпеља и мушица планирано је пола милиона. За сузбијање амброзије потрошиће се 1,5, а за обележавање терена под амброзијом још пола милиона динара.

За мониторинг градског зеленила и превентивни заштитни третман платана намењено је 800.000, а за подизање нових зелених површина и засада - два милиона динара. Фонд за заштиту животне средине у априлу ће организовати Сајам цвећа и органских производа по угледу на велике градове.

Планирано је, између осталог, чишћење, санација и рекултивација постојећих сметлишта, те комунално опремање депоније што ће се финансирати са четири милиона динара. Иста сума намењена је ревитализацији и одржавању постојећих засада и зелених површина.

Овде истичу да је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Владе Србије разматрало и прихватило предлог Програма коришћења средстава Фонда за заштиту животне средине Општине Бачка Паланка.

М. Суџум

 

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести