За суботичке студенте организована предавања на даљину

СУБОТИЦА: Због увођења мера за борбу против вируса корона и факултети у Србији су затворени, па студенти похађају предавања на даљину, која су на Високој техничкој школи у Суботици започела прошлог понедељка.
kompjuter frilenser
Фото: pixabay.com

Иако су већ имали сервисе развијене за такав облик наставе, на Високој техничкој школи инсталирали су и нове софтвере, па се ради на неколико начина, а један програм омогућава и дефинисање виртуелне учионице, док је у приправности и софтвер који се може користити за испитивање студената, рекао је директор те високошколске установе Игор Фирстнер.

И студенти Економског факултета у Суботици предавања прате од куће, а тај вид наставе показао се као веома ефикасан, према оцени декана те образовне установе Александра Грубора.

Присуство се прати, настава се одвија путем онлајн платформе, а иако ће већ од следеће недеље на тај начин бити могуће полагање колоквијума, на завршни део испита ће се ипак чекати до окончања ванредног стања.

Ми смо почели да реализујемо наставу на даљину и унели смо све садржаје који су потребни студентима, а активирили смо и причаонице да у реалном времену могу да комуницирају студенти са професорима, казао је Грубор.

Иако је априлски испитни рок требало да почне следеће недеље, због обавезе одржавања завршног дела испита на факултету, није га могуће реализовати.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести