Вршчани спремно дочекали падавине

ВРШАЦ: Зимску службу Града Вршца прексиноћ ни снег „усред” пролећа није изненадио, те су екипе ЈКП „Други октобар” испратиле целу ситуацију правовременим реаговањем на територији целе општине.
sneg saobracaj
Фото: Tanjug (video ilustracija)

- На време смо добили обавештење од Градског штаба за ванредне ситуације да се очекују падавине средњег интензитета. Иако смо постепено прелазили на пролећни режим рада са својом техником и ангажовали сву расположиву механизацију за ванредну ситуацију у којој се налазимо, а у складу са задацима које обављамо, веома брзо смо одреаговали да иста припремимо за зимску службу. Испунили смо све административне обавезе за дозволе кретања у ситуацији забране и константним обиласцима терена, пратили развој ситуације што се тиче падавина - саопштили су из ЈКП „Други октобар”.

Радници тог предузећа обилазили су критичне тачке сагледајући ситуацију. С обзиром на то да је температура све време била изнад нуле и у благом порасту, снег се није ледио на тлу и коловози су били чисти. Најсложенију ситуацију имали су на путу према селу Шушари, односно од раскрснице код Избишта до уласка у село, где се интервенисало механичким чишћењем и посипањем агрегата соли.

- С обзиром на то да се поштује забрана кретања и да нема возила и пешака у времену у коме смо радили, олакшан је био посао у том смислу, али не и мање важан, јер се путни правци и улице одржавају због дежурних медицинских, полицијских, ватрогасних служби и комуналних служби које редовно обављају посао или обављају ванредне задатке, као и због организованог превоза запослених у производним погонима. За нас је још увек на снази мера приправности и рада Зимске службе, а и екипе су припремљене за излазак на терен и брзу реакцију - закључују из ЈКП „Други октобар”.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести