Вршачка средња школа у ИПА пројекту

ВРШАЦ: Пољопривредна школа из Вршца, поред пољопривредних школа из Футога и Руме, део је ИПА пројекта Мађарска–Србија усмереног на побољшање иновативног приступа у пољопривреди у циљу искоришћавања обрадивог земљишта уз увођење нових технологија.
vrsac, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Пројекат под називом „Иновација пољопривреде за обезбеђење раста и запошљавање у прекограничном региону – Агрино”, чији су део три пољопривредне школе из Војводине, требало би да се спроводи кроз помоћ незапосленима који поседују обрадиво земљиште у пограничном подручју.

Реализација пројекта траје 20 месеци и завршава се крајем новембра нареднегодине, а вредан је близу 400.000 евра, од чега Европска унија учествује са 85 одсто бесповратних средстава.

Предвиђено је формирање пољопривредног инкубатора у Пољопривредној школи „Вршац” у којем ће кроз разне видове предавања, конференција, семинара и практичног рада, заинтересованима бити представљене нове технологије у пољопривреди.

Према речима Срђана Клиске, директора Пољопривередне школе, као и остали учесници у пројекту, школа ће користити опрему која ће бити набављена, добиће најсавременије пластенике са метеоролошким станицама које мере влажност ваздуха, температуру, ветар, влажност земљишта и друге параметре, као и компјутерску опрему.       

Љ. М.

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести