Врбаска библиотека поново отворила врата за кориснике

ВРБАС: Епидемиолошка ситуација зауставила је много планираних културних програма, па тако и у врбаској Библиотеци и читаоници „Данило Киш” и њеним одељењима у пет насеља.
д
Фото: Dnevnik.rs

Све библиотеке сада су поново отворене за читаоце.

- Чим су се стекли услови, укидањем ванредног стања, почели смо са радом примењујући све мере заштите, које су и даље остале на снази. У библиотеку се може ући искључиво са рукавицама на рукама и заштитном маском, чега се придржавају и библиотекари. Захваљујем корисницима на стрпљењу које су показали, да све испоштујемо на најбољи начин, да се нико не зарази, да останемо здрави, а начитани – каже директорка врбаске установе Милијана Радовановић. - Имали смо спорадичних ситуација у којима смо читаоцима и у ванредном стању излазили у сусрет, због припремања матурских испита и деци која једноставно воле пуно да читају, па смо се трудили да им дамо књиге које су им биле преко потребне.

Ванредно стање библиотекари су искористили да уносе стари књижни фонд у дигиталну базу података, ревидирали су раније уносе, тако да данас имају прецизне податке о оном што је укључено у фонд или у међувремену избачено из њега. Ова библиотека посебно се дичи повећањем фонда у

време ванредног стања, првенствено захваљујући многобројним донаторима. Један од њих је и Рајко Каришић уметнички фотограф, који је поклонио већи број књига из разних области, као и фотомонографије својих радова.

- Припремили смо за штампу и нови број часописа „Траг“, који ће као и претходни бројеви бити доступан и на нашем сајту и фејсбук страници. Због ванредног стања пропустили смо обележавање светског дана књиге, па планирамо да организујемо пет дана упис нових чланова и обнову чланарине уз упола нижу цену. За децу ће бити организован бесплатан упис – рекла је директорка.

Што се тиче пролећног ликовног и литералног конкурса у врбаској библиотеци планирају да буде онлајн. Већ су припремили конкурс „Вода је благо” у сарадњи с ЈКП „Комуналац“ из Врбаса.

Текст и фото: Ласло Киш

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести