„Војводинашуме” дроновима броји дивљач (Фото)

Током овог месеца, запослени ЈП „Војводинашуме” урадили су пробно снимање беспилотним летелицама - дроновима, уз помоћу којих су снимали бројност дивљачи на терену. Пратили су колико има јелена лопатара и дивљих свиња у ограђеним деловима ловишта Камариште и Ристовача.
р
Фото: Војводинашуме

Запослени су снимали прво Камариште које се простире на 25 хектара, а затим ограђени део Ристоваче која се простире на 33 хектара. Први резултати су добри, јер према речима запослених, успели су прецизно да утврде колико има дивљачи на деловима терена које су снимали.

- Закључак је и да су нам потребне мултифункционалне термовизијске камере високе резолуције, јер би улагањем у додатну опрему, лакше снимили терен и брже уочили и ловокрадице - поручују из ЈП „Војводинашуме” и додају да би се уз помоћ савремених технологија лакше планирао рад у ловиштима.

      М. Сћ

Фото: Војводинашуме
Фото: Војводинашуме
Фото: Војводинашуме

 

zen
14.02.2019 • 09:38
Sve podredjeno lovu. Zasto ne snimite i one koji bespravno rezu sumu, ili one s dozvolom ,u cilju prorjedjivanja, i to date javnosti ?
sandokan
18.02.2019 • 08:54
Tri puta sam procita i pokusao da shvatim sta si hteo da napises. Najbolje je, kad "sve znas", da odes u policiju i prijavis bespravno "rezanje" sume...
EUR/RSD 117.5704
Најновије вести