„Воде Војводине” у вредним прекограничним пројектима

У оквиру прекограничне сарадње Мађарска – Србија и Интерег пројекта WASIDCA који се суфинансира из ИПА фондова Европске уније, а преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство набављена је опрема за одбрану од поплава вредна око 800.000 евра, саопштено је из ЈВП „Воде Војводине”.
mobilna-brana
Фото: ЈП Воде Војводине

Обука професионалаца ЈВП „Воде Војводине“ одржана је на обали канала Дунав–Тиса – Дунав, а претходило јој је теоретско упознавање са монтажом мобилних брана укупне дужине 2.500 метара.

Циљ пројекта је унапређење техничких и кадровских ресурса из домена превенције и заштите од поплава са обе стране границе, кроз заједничке активности и примену нових технологија из ове области.

У оквиру Интеррег ИПА пројекта са Хрватском под називом „Стојимо заједно“, а преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ЈВП „Воде Војводине” недавно је добило и изузетно вредну опрему за одбрану од поплава у виду  две машине за пуњење врећа песком капацитета 4.600 врећа на сат, два мобилна светлосна торња са агрегатом и две пумпе капацитета 120л/ц са светлећим торњем на приколици. Вредност те опреме је 570.000 евра.  

В. Х.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести