Велики број учесника четвртој Гулашијади у  Долову

У Долову је организована четврта Гулашијада. Учествовале су 23 екипе, а поред домаћина мајстори котлића дошли су из Панчева, Старчева, Баваништа , Мраморка, Делиблата и Старог Тамиша.
1
Фото: Dnevnik.rs

Организатори истичу да није било важно ко ће победити, већ да се одржи традиција и да се Доловчани и ове године покажу као добри домаћини.

- Мотив ове манифестације јесте да се најбољи гурмани из околине окупе, опробају и да најбољи победи. Организатор манифестације је Месна заједница „Мита Вукосављев“, а помогао је и Дом културе Долово и Омладинско еколошки састав који је основан ове године - рекао је Бранислав Дамјановић председник еколошког удружења „Парк“ Долово.

Кувао се гулаш од свињског, говеђег меса и дивљачи. Кулинари имају право да изаберу намирнице. Дружење, љубав према котлићу и боравак у природи разлог су што се велики број љубитеља котлића одазвао на такмичење.

-  Прво роштиљ да замезимо, па ће пристићи и гулаш који кувамо од четири врсте меса – од дивље свиње, срндаћа, домаће свиње и јунетине - рекао је један локалних учесника, док је други представио своју екипу као најјаче представнике Мраморка.

Фото: Dnevnik.rs

-  Надамо се победи. Мајстор нам је наш локални поштар. Екипа је састављена од кафеyија, пољопривредника и поштара.

Свако је на свој начин припремао гулаш. Неко је додавао посебне зачине, неко печурке. Сваком је сопствени котлић најукуснији,  али оно што нико овде не пориче, јесте да је дружење најважније.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести