Велика улагања у спортску инфраструктуру у Бачкој Тополи

Фудбалска академија која је свечано отворена ове године у Бачкој Тополи, урађена је у сарадњи са Спортским савезом Мађарске.
backa topola stadion foto jelena ivanovic -2
Фото: Рушењем старог стадиона улази се у градњу новог, фото: Дневник (Ј. Ивановић)

Осим тога, Општина Бачка Топола започела је пројекат рушења старог и изградњу новог стадиона, за који је планирана изградња почетком идуће године.

Велика инвестиција ове године у општини односила се и на скидање етаже са хотела у центру града, који је купила локална самоуправа, а даљи радови биће завршавани по фазама. Наредна фаза је стављање крова и ускоро ће се прећи на сређивање фасаде, кажу из локалне самооуправе и додају да ће се радити постепено, а да је наредна година, година великих пројеката.

„Највећи пројекат идуће године за који смо издвојили новац из буџета је изградња прве фазе затвореног базена на локацији старог спортско-рекреативног центра „Венус”, који више од десет година не ради. За изградњу новог базена смо у првој фази определили 350 милиона динара из општинског буџета“, кажу из Општине и додају да је „Венус” био у толико лошем стању да није било другог избора, већ да објекат сруше, јер је реконструкција подразумевала више новца, него што је потребно за изградњу новог базена.

Како смо незванично успели да сазнамо, код старог објекта „Венус” дошло је до слегања терена, те је пукло корито старог базена, па је Општина одустала од реконструкције. Рок за завршетак прве фазе радова затвореног базена је 450 дана, а подразумева завршетак грађевинских радова.

„Друга фаза обухвата унутрашње опремање, а ако временски услови дозволе са првом фазом, која подразумева земљане радове, креће се већ половином јануара“, кажу из локалне самоуправе Бачка Топола.

Изградња базена почиње на пролеће, те се очекује да ће грађани Бачке Тополе 2020. године имати модеран базен, по свим стандардима. Упоредо са тим радовима иде и изградња бунара, али и комплетно уређење околине базена.

М. Сћ

ПројекатЈавни интерес у Бачкој Тополизапочет је 15. марта 2018. године. Реализовала га јеПанонија медиау сарадњи саДневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести