Већ месец дана путари на траси пpута Бач - Младеново

БАЧ: У току су радови на реконструкцији локалног пута Бач -Младеново које заједнички финансирају Урава за капитална улагања АП Војводине и локална самоуправа, с тим што трошкове ове деонице од 94 милиона динара, 90 одсто сноси Покрајина.
1
Фото: Општина Бач

- Ради се реконструкција 1,8 километара пута, од укупно 5,5 километара – навео је саветник у Одељењу за урбанизам Зоран Бадивук.- Коловоз је у лошем стању и биће рађен у више фаза. За сада је обезбеђен новац за непуних два километра трасе и то за трасу од Економије до Младенова, која је у најлошијем стању.

По речима Бадивука коловоз ће бити проширен на 6,6 метара, уместо досадашњих од 4,8 метра до пет метара. Биће то уређена модерна саобраћајница.

- Радови су почели пре месец дана и теку по плану.Требало би да се заврше за 120 радних дана, односно до краја грађевинске сезоне –нагласио је Бадивук.

Деоницу у реконструкцији обишао је председник Општине Бач Борислав Антонић заједно са представницима извођача радова, фирме „Пут инвест”. Том приликом је констатовано да се реконструкција и санација саобраћајнице одвија по плану.

- Очекујем да радови буду завршени у року –казао је Антонић и нагласио да је улагање у инфраструктурне пројекте у општини од кључног значаја за подизање квалитета свакодневног живота  грађана.

З. Делић

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести