Важна донација Општине Жабаљ Дому здравља

ЖАБАЉ: Општина Жабаљ донирала је медицинску опрему у вредности од 265.000 динара Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља.
Б. Рашић
Фото: Б. Рашић

У име локалне самоуправе, донацију је уручио председник општине Урош Радановић.

- Опрема коју смо добили има изузетну вредност, јер је намењена збрињавању трауматизоване деце, оживљавању деце и њиховој кисеоничкој потпори. До сад смо имали изузетну сарадњу са локалном самоуправом и привилегована сам што припадам заједници која подржава сваки наш захтев и потребу, заиста нам помажу далеко више од онога што је њихова обавеза – рекла је др Татјана Берић Цмиљановић, начелник Службе хитне медицинске помоћи.

Председник општине захвалио се свим медицинским и немедицинским радницима Дома здравља који у време епидемије дају свој максимум и труде се да све пацијенте збрину најбоље могуће и да им пруже здравствену услугу као да је редовно стање. Радановић је додао да је ово само један део помоћи и најавио да ће локална самоуправа наставити да подржава рад Дома здравља, што кроз опрему, што кроз друге видове помоћи.

У протеклих годину дана Општина је помогла да се адаптира ковид амбуланта, као и амбуланта за децу са симптомима респираторне инфекције. Пружили су подршку и у другим сегментима, од набавке опреме, до организације и промовисања вакцинације.

Директор Дома здравља Жабаљ др Никола Јакшић захвалио се председнику општине и локалној самоуправи рекавши да ће нова опрема која им је недостајала, омогућити квалитетнији рад и

ефикасније збрињавање пацијената, у овом случају оних најмлађих, витално угрожених. Дому здравља много значи и агрегат који је стигао пре пар дана, јер ће омогућити да се сачувају вакцине у случају нестанка електричне енергије.       

М. Рашић

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести