Узбудљив дан за касаче у Руском Крстуру

РУСКИ КРСТУР: Једнопрежне касачке трке у Руском Крстуру одржане у недељу у организацији Коњичког клуба „Русин“, уз помоћ Општине Кула, привукле су велики број гледалаца.
1
Фото: Општина Кула/ Марина Павков

Одржано је седам трка на дистанци од 1800 метара уз аутостарт. Програм су употпунили и возачи запрега који су изводили учеснике у дефиле пред сваку тачку касачког програма.

Редослед трка зависио је од бодова које су учесници до сада освајали, а за локалну самоуправу посебно је била занимљива четврта трка названа „Општина Кула”. Победио је кулски коњар Мирослав Голубовић са грлом Лаки спид, а победнички пехар уручио му је председник општине Дамјан Миљанић. Четворогодац Лаки спид је у власништву Гавре Жабаљца из суседног Деспотова, па тако пехар остаје у овом крају.

У првој трци од старта до циља водио је Миодраг Пантић са грлом Чет Бакер А.Т. , док је друга била неизвесна до последњег метра, а победио је Борис Кеченовић са Соледад Ф. У трећој, Немања Машић и Фаун ПС су однели запажену победу у времену 1.21,2 по километру. Власник овог коња Давид Љубић је стигао из Загреба да бодри своје грло у Руском Крстуру.

Трка под називом „Занатлије, привредници и пољопривредници“ је била за грла која су у каријери освојила до 2500 бодова. Озбиљна конкуренција је држала публику у неизвесности до последњих метара трке. Победио је Петар Кнект са грлом Хепи деј. Шеста трка је била резерсвисана за грла старија од три године, која су у каријери освојила до 5500 бодова. Победу односи Борис Кеченовић с вранцем Сакраменто тим, на радост власника Бошка Францишковића из Суботице. Други је такође Суботичанин Иван Вуков са грлом Алфа варен. Овај шестогодац је у власништву Стане Пејић која грло тренира и вози у тркама.

Спортски програм је завршен „брзом партијом“ у којој су узели учешће најбржи коњи Србије који су дошли на овај тркачки дан. Бојан Кеченовић победио је са грлом Серијак килер НП у времену 1.18,5 по километру. Други је стигао  Александар Димитријевић са Груметијем, док су трећи на циљ стигли Миодраг Пантић са грлом Тим ворк.

М. Сћ

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести