Уз привреду, Инђија се спрема да улаже у туризам

ИНЂИЈА: Први утисак по доласку у Инђију је да је много уложено у укупан развој општине, истакао је Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић у сусрету са председником те сремске општине Владимиром Гаком.
Инђија може рачунати на 50 милиона динара за различите пројекте
Фото: Инђија може рачунати на 50 милиона динара за различите пројекте

Овом приликом разговарали су о привредним и туристичким потенцијалима и до сада реализованим пројектима.

- Секретаријат је спреман да кроз Туристичку организацију уложи средства у подизање видљивости туристичких потенцијала - навео је Иванишевић, додајући да је идеја да се уложе значајна средства у дигитални маркетинг и тако помогне туристичка организација да се што боље представи на тржишту са свим потенцијалима које Инђија има, а има их много.

- План је да до краја мандата у Инђију уложимо преко 50 милиона динара кроз различите пројекте – потврдио је Иванишевић.


Дуплирали потрошњу гаса

За само пет година потрошња природног гаса у Инђији је дуплирана, показује анализа ЈП „Ингас“ из Инђије. Податак из 2015. године показује да је потрошња гаса у привреди износила 6,73 милиона кубика, а у 2020. години чак 13,28 милиона кубика. Становништво је пре пет година трошило 6,87 милиона, док је лане потрошило 11,17 милиона кубика. Таква потрошња говори о снажном економском развоју и већој платежној моћи грађана. Овде је дошло до брзог раста станоградње, а у индустријским зонама почело је да ради 11 нових инвеститора.

Имајући у виду да следеће године започиње са радом јапанска фабрика за производњу пнеуматка за аутомобиле „Тоџо тирес” која ће бити велики потрошач гаса и корисник бројних услуга, очекује се наставак оваквог тренда који укључује и осетно побољшање животног стандарда грађана Инђије.


Уз подршку Покрајинске владе Инђија је успела да забележи значајне резултате на пољу привреде. Следећа фаза развоја општине је улагање у туризам, рекао је Владимир Гак.

- За сваки конкурс бићемо спремни да аплицирамо, а требаће нам финансијска подршка за реализацију бројних идеја усмерених на развој туризма - рекао је Гак. – Пројекат археолошког парка  Келтског насеља је веома интересантан и јединствен на овим просторима, па представља апсолутни приоритет Општине Инђија у наредном периоду.

Директор Туристичке организације Милан Богојевић похвалио је системски приступ развоју туризма. Упознајући госте с плановима за наредни период, Богојевић је навео податак да су овогодишња средства намењена Келтском насељу једнака осмогодишњим уложеним средствима, што је јасан показатељ колико се променио однос виших инстанци према развоју туризма.

У пратњи домаћина покрајински секретар је обишао радове на Келтском насељу и посетио пољопривредно газдинство „Банстолка“ Мирјане Хемун.

В. Х.

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести