Удовичић у посети општини Жабаљ

ЖАБАЉ: Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општину Жабаљ и са локалним функционерима и спортистима разговарао о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и стварању нових могућности за развој перспективе младих.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Том приликом је посетио ФК Бачка 1923 из Ђурђева, Основну школу Милош Црњански у Жабљу и дружио се са младим спортистима КК Дифенс из Жабља и РК Хајдук из Чуруга.

Школи коју похађа 872 ученика додељен је вредан комплет опреме за школски спорт који садржи два безбедна гола, кошаркашке табле са обручевима, шпанере и мрежу за одбојку и 40 лопти за четири колективна спорта.

"Дошли смо данас у општину Жабаљ да се дружимо са спортистима и ученицима и лично се уверимо како функционишу локални клубови и како живе млади људи у овим срединама. Желимо да им омогућимо да имају што боље услове за бавље физичким активностима, часове наставне и ваннаставне спортске активности и тренинге“, рекао је Удовичић.

Како је навео, изузетно је важно и на томе инсистира, да локалним самоуправама буде приоритет да сваком детету у Србији буде омогућено да се бесплатно бави спортом.

"Зато ћемо наставити да обилазимо градове и општине широм Србије и да побољшавамо услове у спортским објектима и фискултурним салама. Стална подршка спортистима и младима је предуслов за њихов квалитетнији живот и рад, а самим тим и за сигурнију будућност и остварење снова, овде, у нашој Србији“, поручио је Удовичић, који је у ОШ" Милош Црњански" добио гласне овације и аплаузе.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић захвалио се на подршци министарству омладине и спорта на челу са Удовичићем.

"Велико је задовољство што је министар Удовичић дошао код нас. Општина сваке године улаже у спорт преко 15 милиона динара, за клубове, школски спорт и организовање манифестација. Трудимо се да се што више деце бави спортом", закључио је он.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести