Учионице у Вилову постале тесне

ТИТЕЛ: У наредном периоду у Основној школи „Светозар Милетић“ очекују озбиљне радове, тим пре што обимније реновирање није урађено већ 35 година.
Matičnoj školi u Titelu potrebna energetska sanacija Foto: Dnevnik.rs
Фото: Матичној школи у Тителу потребна енергетска санација Фото: Дневник.рс

Наиме, у протеклом периоду започете су реконструкције и адаптације, како у централној школи у Тителу тако и у њеним издвојеним одељењима, али конкретнији захвати мораће да сачекају да се израде озбиљни пројекти, каже директор ове школе мр Петар Којић.

- На састанку са председником општине Тител мр Драганом Божићем предочио сам шта је то што би било неопходно да се у школи уради у наредном периоду. Централна школа у Тителу није реновирана 35 година, тако је много генерација прошло кроз школу и крајње је време да се озбиљније приступи осавремењавању објекта – каже Којић за „Дневник”.

То што је због све већег броја деце издвојено одељење школе у Вилову постало претесно, је лепа вест, али по речима Којића, то намеће потребу да се школа прошири за још неколико учионица и да се среди сала за физичко васпитање. Издвојено одељење школе у Локу никада није ни имало фискултурну салу, што је велики минус, ако се узму у обзир залагања да сва деца треба да имају у основи исте услове.

- Локална самоуправа на челу са председником општине све предлоге је озбиљно размотрила и наменила средства за школу за потребне пројекте. Вредност пројекта за реконструкцију и доградњу објеката издвојених одељења школе у Локу и Вилову је 3,25 милиона динара и очекујем да ће пројекти бити завршени за отприлике месец дана. Тек тада се може приступити конкурсима и даљим корацима у реализацији тих пројеката – појаснио је Петар Којић.

Фото: Школа у Локу никад није имала фискултурну салу Фото: Дневник.рс

При крају је израда пројекта за енергетску санацију и реконструкцију централне школе у Тителу, чија је вредност шест милиона динара. Поред реконструкције самог објекта и фискултурне сале, биће обновљени и спортски терени у оквиру централне школе.

- Све што је до сада у школи започето, и завршено је, тако да нема бојазни да и овога пута неће тако бити – закључио је Којић.  

Ж. Марковић

EUR/RSD 117.5729
Најновије вести