У Житишту нема заражених коронавирусом

ЖИТИШТЕ: Пандемија короне већ јењава, а Житиште и даље остаје међу ретким локалним самоуправама у којима нема потврђених случајева заразе опасним вирусом.
Opština Žitište Foto: Dnevnik.rs
Фото: Општина Житиште Фото: Дневник.рс

– Веома смо задовољни чињеницом да вирус није захватио популацију наше општине и да немамо ниједан потврђени случај короне. Истина је да је двадесет лица, у једном моменту, било у самоизолацији. Међутим, ради се о повратницима из иностранства, и то је била обавезна мера. Њих дванаест више нису у изолацији, а на данашњи дан их је осморо у самоизолацији – каже за „Дневник” председник ове средњобанатске општине Митар Вучуревић.

Он напомиње да је у једном моменту био објављен податак да на територији житиштанске општине има двоје заражених. Ипак, био је у питању неспоразум.

– Двоје лица заведени су као заражени из Житишта, а у ствари се ради о особама које одавно пребивају на другим локацијама, у Блацу, односно у Нишу. Те особе су тамо и збринуте – објашњава Вучуревић.

И не само то, у овој малој општини привредна активност већих фирми обавља се редовно, без застоја. Било је и мањих инфраструктурних радова.

– Раде све веће фирме, „Премијум чикен“, „Мркшићеви салаши“, „Перутнина“, маркети и продавнице… То је у овој ситуацији од велике важности. Поштују се прописане мере заштите. Свакодневно смо у контакту, општински и виши органи, здравствене установе, полиција и надлежне службе и водимо рачуна да се све мере спроводе и становништво заштити – наглашава Вучуревић.

Он додаје да је време ванредног стања и смањеног саобраћаја искоришћено за поправку путне инфраструктуре. Крпљене су такозване ударне рупе на саобраћајницама у општини.

– Од идуће недеље спремамо и почетак радова на уређењу улица у Српском Итебеју и Торку. Осим тога, спрема се и друга тура помоћи социјално угроженима. Ми смо већ поделили 2.300 пакета, а припремамо још око 700 – најављује Вучуревић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести