У Врбасу почиње акција одношења биљног отпада

ВРБАС:  Велика јесења акција одношења биљног отпада из домаћинстава врбаске општине почиње данас, а потрајаће до 10. децембра. Екипе ПЈ „Чистоћа“ ЈКП „Комуналац“ почеће с одношењем од седам сати у Врбасу, а од понедељка биће сваког дана у другом насељу општине. Комуналци ће у понедељак, 6. децембра бити у Савином Селу, у  уторак Равно Село, наредног дана се носи из Змајева, па из Бачког Доброг Поља, а у петак из Куцуре.
vrbas yt
Фото: Youtube Printscreen

- У Врбасу се током оваквих акција сакупи од 400 до 500 кубних метара биљног отпада, а у селима нешто више од 100 кубика ситног биљног, односно баштенског отпада и сувог лишћа. На терену ће бити све расположиве екипе како бисмо у најкраћем року очистили лишће са улица - рекао је пословођа у ПЈ „Чистоћа“ Младен Павловић.

Нека домаћинства лишће и биљне остатке користе за компост, док се са градских улица због споре разградње лисне масе и опасности од запушавања шахти и олука, оно уклања.

У току је и акција великог чишћења главне улице у Врбасу, по налогу Одељења за инспекцијске послове општинске управе. Дуж главног шеталишта су лепи платани, а због велике лисне масе разлагање је споро, па се лишће мора редовно уклањати. Тај посао комуналци раде све до пролећа, јер лишће постепено опада. 

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести