У Сомбору одржан 15. Меморијал "Јован Ђуран"

СОМБОР: У Сомбору је јуче одржан 15. Меморијал „Јован Ђуран“ у част чувеног сомборског сарачког мајстора, као и Такмичење у вожњи запрега кроз чуњеве.
m
Фото: sombor.rs

Коњички центар „Панонски топот“ организовао је дефиле јахача и запрега кроз град, након чега је манифестација настављена на помоћном терену „Жак“, где су додељена признања „Траговима прошлости“ у категорији запрега и јахача и признања у конкуренцији „Стари фијакер“.

Никола Ђуран, испред организатора 15. Меморијала рекао је да се увек труде да манифестација доведе људе да посете Сомбор.

Град Сомбор увек помаже овакву манифестацију. Ми на неки начин гледамо да им вратимо нешто што може да окупи људе добре воље, да једноставно људи са стране дођу да посете Сомбор и ми покушавамо из године у годину да дођу и амбасадори разних земаља, да они виде Сомбор и да нам се поново врате, изјавио је Никола Ђуран.

Испред Града Сомбора, манифестацију је посетио члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач.

У вожњи запрега кроз чуњеве опробало се 15 учесника који су дошли из Чачка, Петроварадина, Кањиже, Стапара, и ове године по први пут су учествовала и два Сомборца, а такмичење је одржано под покровитељством Амбасаде Египта.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести