У сомборском позоришту се изводи Дует за солисту

СОМБОР: Почетком године Народно позориште Сомбор објавило је информацију да је представа „Тартиф“, која је рађена по мотивима оригиналне Молијерове драме, ауторског пројекта трагично преминулог редитеља Игора Вука Торбице, освојила бијеналну Награду за режију „Бојан Ступица“ за 2019. годину.
д
Фото: Промо

- Та вест колико је радосна толико је тужна у истом тренутку, дакле наш трагично преминули колега Игор Вук Торбица награђен ја за режију за представу „Тартиф“ наградом „Бојан Ступица“. То је најважнија награда за режију која се додељује у нашој земљи, а додељује је Удружење драмских уметника Србије. Као што је наш колега глумац Нинослав Ђорђевић рекао, Игор Вук Торбица је неко по коме би та награда требало да се зове и просто да се није десило то што се десило тешко би било замислити да је ико ту награду осим њега толико заслужио - истиче Бојана Ковачевић, управница Народног позоришта Сомбор.

Народно позориште објавило је репертоар за јануар на којем се налази пет представа. Врата позоришта за публику отварају се данас, када ће бити изведена представа „Дует за солисту“, чије је извођење заказано за 18 часова.

- Након „Дуета за солисту“ следе представе „Ћелава певачица“, коју смо премијерно извели у децембру и само смо ту премијеру одиграли, али већ у овом месецу публика ће уживати у два извођења. Такође на репертоару је једна од новијих представа „Председнице“, ту је још „Тенор на зајам“ и монодрама „Ово није државни посао –  најавила је управница. НП.

Средином децембра почеле су пробе представе „Трамвај звани жеља“ у режији Југа Ђорђевића, па је и „Дневник“ занимало како напредује рад на представи и када се може очекивати премијера.

- Да, започели смо рад на представи Тенеси Вилијамса „Трамвај звани жеља“ у режији младог и награђиваног, а по први пут код нас ангажованог, Југа Ђорђевића. Глумци раде, пробе су у току. Радионице такође раде пуном паром у смислу сценографије и костима, а премијера нас очекује крајем фебруара – обећање је управнице  Бојане Ковачевић.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести