У селима инђијске општине постављена туристичка сигнализација

ИНЂИЈА: Туристичка организација поставила је недавно на 17 локација инфо-табле у селима Марадик, Јарковци и Љуково.
д
Фото: Општина Инђија

Претходних година туристичка сигнализација постављена је у Старом Сланкамену, Крчедину, Бешки и Чортановцима, насељима уз Дунав.

Директорка Туристичке организације Маја Бошњак каже да је преостало да се у наредном периоду поставе инфо-табле у Новим Карловцима и Новом Сланкамену, и то две, како је рекла, са подацима о две тамошње цркве.

- У Марадику смо поставили туристичку сигнализацију о три цркве: православној, римокатоличкој и реформатској, на српском, мађарском немачком и енглеском језику и инфо таблу у центру села  с подацима о историји, географском положају  и карактеристикама села које се огледају у вишенационалном суживоту  становништва. – казала је директорка. – У Јарковцу су постављена два путоказа, за Јарковачко језеро и дворац грофа Пејачевића,  а  у Љукову табла о православној цркви.

Директорка Маја Бошњак навела је да је овом послу претходило одређивање локација, где треба да се налазе инфо -табле, затим избор како ће изгледати туристичка сигнализација, припрема текстова на више језика, српском, енглеском, немачком, а у Марадику и на мађарском језику као и пратеће илустрације.

- После смо још морали да урадимо „Пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације за означавање туристичких одредишта на територији општине Инђија“ за наведена насеља, по коме су израђени и постављени знакови – рекла је директорка.

За разлику од угоститељства, које је развијено, општини Инђија недостају смештајни капацитети

Како је предочила, места у инђијској општини највише походе  гости који свраћају на рибу у ресторане уз Дунав , али се у десет села и седишту општине Инђији током године организује чак 30 манифестација, где се ТО појављује као организатор и суорганизатор.

- Не водимо евиденцију о томе колико туриста  током године посети Инђију, јер су то посете махом на дан, односно на неколико сати, ради приредби или одмора, уживања у природи уз Дунав, и тада до пуног изражаја долази добра понуда бројних ресторана и чарди – предочила је директорка.

За разлику од угоститељства које је развијено, општини недостаје смештај за преноћиште.

- На подручју општине свега је 240 лежаја, од којих је 30 кревета у хотелу у Инђији, који је увек пун, па пословни свет који често долази у варош преноћиште тражу у суседним општинама –истакла је директорка Туристичке организације Инђија  Маја Бошњак.

З. Делић

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести