У Сечњу најбучније у близини дечјег вртића

СЕЧАЊ: Институт за безбедност и сигурност на раду из Новог Сада представио је извештај о мерењу нивоа буке на територији општине Сечањ.
д
Фото: Dnevnik.rs

Ниво комуналне буке мерен је у току августа ове године на 15 локација на територији сечањске општине. Осим на неколико места у Сечњу, мерења су, током недељу дана, обављена и у Сутјесци, Крајишнику, Јаши Томићу, Бусењу, Боки, Шурјану, Конаку, Неузини, Јарковцу и Банатској Дубици.

Након анализе резултата, стручњаци Института за безбедност и сигурност на раду су закључили да је највећи укупни ниво буке забележен на мерном месту број 4, односно код дечјег вртића у улици Вожда Карађорђа 77, у Сечњу.

„Мерно место се налази на фасади зграде у којој се налази дечји вртић у Сечњу. Вртић се налази уз двосмерну саобраћајницу са укупно две коловозне траке. Саобраћајница је део магистралног пута који води ка Вршцу и приметан је значајан интензитет саобраћаја свих категорија. Мерно место је удаљено од осе саобраћајнице око десет метара“, наводи се у извештају.

С друге стране, најмањи еквивалентни ниво буке забележен је на мерном месту број 15, у улици Божидара Којића 38, у Банатској Дубици. Мерно место се, иначе, налази на тераси, на првом спрату породичне куће.

„Кућа се налази уз главну улицу у Банатској Дубици, на улазу у село, из правца Јарковца. Кућа се налази уз уску улицу од које је одвојена зеленилом. Ради се о веома малом насељу и саобраћај је занемарљивог интензитета“, пише у извештају.

Приближно исти укупни ниво буке забележен је и на мерном месту број 9, у улици Жарка Зрењанина 7, у селу Бусење. Мерно место се налази на тераси породичне куће, на улазу у Бусење, из правца Јаше Томића. Кућа

се налази уз уску улицу од које је одво­јена зеленилом и дрворедом. И на овом месту саобраћај је занемарљивог интензитета.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести