У Русанди адаптиран простор за рехабилитацију деце

МЕЛЕНЦИ: Специјална болница за рехабилитацију „Русанда” у Меленцима, након што је у средњем Банату побољшана епидемиолошка ситуација, изашла је из ковид система и од ове недеље је почела с редовним радом.
r
Фото: Dnevnik.rs

Како је „Дневнику“ речено у овој установи, од понедељка ће почети и амбулантно лечење, уз поштовање свих прописаних противепидемијских мера.

У међувремену, у бањи је адаптиран простор за рехабилитацију деце, у циљу што квалитетнијег и пријатнијег рада са најмлађим пацијентима.

Наши терапеути веома брзо успостављају однос поверења са дететом, а уједно и са родитељима, који су од почетка активни чланови рехабилитационог тима. Од првог прегледа детета они имају увид у све појединости проблема, као и у то који су правилни кораци на путу ка бољитку, кажу у „Русанди”.

Запослени у овој реномираној установи наводе да се након детаљног прегледа детета сачињава адекватан план рехабилитације. Спроводе се превентивно-корективне вежбе и вежбе истезања, а код беба које касне у психомоторном развоју спроводи се стимулација кроз игру и осмех.

Када је реч о деци, програми које спроводимо су, између осталог, превентивне вежбе, корективне вежбе за кичму и стопала, стимулација раног развоја… Имамо и програме намењене деци оболелој од хемипарезе и церебралне парализе, наводе у Бањи „Русанда”.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести