У развојне пројекте Малог Иђоша пласирано више од милијарду динара

МАЛИ ИЂОШ: У протекле три године из буџета општине Мали Иђош за развој је уложено више од 100 милиона динара, док је с покрајинског и републичког нивоа пласирано укупно око милијарду динара.
1
Фото: Дом здравља

Сваки динар из општинске, покрајинске и републичке касе уложен је у побољшање услова живота свих грађана у три насеља, а очекују се и нове инвестиције, напомињу из Општине Мали Иђош.

Најбоља инвестиција у будућност деце улагање у њихово образовање, те је локална самоуправа интензивно радила на реконструкцији школских и предшколских објеката. Сва четири предшколска објекта засијала су у новом светлу у које је уложено 5,5 милиона динара, за шта је новац издвојила Покрајинска влада.

Из исте касе издвојено је три милиона динара за побољшање енергетске ефикасности школске зграде у Малом Иђошу, док су у школи у Ловћенцу реновирани тоалети, те урађене подне облоге. Инвестиција је вредна 5,5 милиона динара.

- Побољшање квалитета здравствене услуге свакако је на листи приоритета рада локалне самоуправе, те је за комплетну реконструкцију амбуланти на територији општине издвојено 42 милиона динара из Канцеларије за јавна улагања РС, а Општина је из свог буyета финансирала набавку возила за превоз бубрежних болесника на дијализу. Такође, Покрајинска влада је донирала потпуно опремљено санитетско комби возило за потребе наших становника- напомињу из локалне самоуправе.

Фото: Дом културе

Општина Мали Иђош, попут других локалних самоуправа, издала је у закуп све месне апотеке. То је наишло на позитивне реакције становника, нарочито хроничних пацијената којима је неопходна терапија у сваком моменту.

- Наша општина дуго је позната као расадник младих талентованих спортиста, а пошто желимо да подржимо њихов таленат, као и да им омогућимо што боље услове за тренинге и постизање нових успеха, локална самоуправа финсансијски помаже све спортске клубове за чије функционисање месечно издваја 0,2 одсто из општинске касе- наводе у Општини.

Финансијски ова општина помаже и организације меморијалних фудбалских турнира „Ненад Вукославчевић” и „Радивој Спасић”.  Као најзначајнији пројекат на развоју спортске инфраструктуре истиче се изградња покривених трибина на стадиону у Фекетићу, за шта је Покрајински секретеријат за спорт и омладину издвојио новац у износу од 12 милиона динара.

Најзначајнији пројекат на развоју спортске инфраструктуре је изградња покривених трибина на стадиону у Фекетићу

Локална самоуправа издваја значајна средства и за културу, али и подржава све манифестације попут „Фекетићких Дана вишње”, „Домбош феста”, „Дана свете Ане”, Светосавских и Госпојинских дана, те Фестивала краткометражног филма. Уложен је новац и за адаптацију Библиотеке у Ловћенцу, а у овом насељу ради се и етажна реконструкција Дома културе за шта је Општина издвојила пет милиона динара, истичу из Општине Мали Иђош.

Полиција је добила ново возило, формирано је и Јавно комунално предузеће које је добило нови камион и трактор за обављање посла. Урађена је и ревитализација атарских путева, али је и изграђен пут до православне цркве у Ловћенцу.

М. Стакић

Фото: Општина Мали Иђош

Пројекат „Остваривање јавног интереса у Малом Иђошуреализује ДВП Продукција, а суфинансира Општина Мали Иђош. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5904
Најновије вести