У пуном јеку радови на измуљавању Бегеја

ЗРЕЊАНИН: Између пешачког и железничког моста у Зрењанину, у дужини од 780 метара, у току је измуљавање Бегеја, а рок за завршетак посла је три месеца.
д
Фото: Град Зрењанин

Вредност радова је 40 милиона динара, а са по 20 милиона их финансирају Град Зрењанин и ЈВП „Воде Војводине“. Радови су у пуном јеку, теку планираном динамиком и већ су видљиве значајне промене. У то су се уверили и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћници Душко Радишић и Драган Ћапин, који су јуче посетили ову локацију.

-Бегеј већ сада на овом делу има потпуно другачији изглед. Претходних деценија смо заборавили на реку која протиче кроз наш град, што није добро, али јој се сада враћамо и користимо њене ресурсе. Надам се да ће ове године почети постављање сталних везова, јер имамо велики број грађана заинтересованих да овде чувају своје чамце – казао је Душко Радишић.

Он је додао да Град Зрењанин и ЈВП “Воде Војводине” настављају са чишћењем Бегеја, и да се ове године уређује потез од Жутог до Железничког моста. Подсећамо, на потезу чије је уређење почело, планирана је и градња стазе, па ће практично шеталиште које је изграђено до пристана бити продужено све до такозваних „малих улица“ код железничког моста, и водиће поред Основне школе “2. октобар” и насеља “Ружа Шулман”. Такође, у плану је и бициклистичко-пешачка стаза која ће повезати овај део града са већ постојећом стазом Зрењанин – Ечка.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести