У Пландишту обезбеђено довољно препарата за дезинфекцију

ПЛАНДИШТЕ: Довољна количина средстава за дезинфекцију руку, као и оних за дезинфекцију просторија и јавних површина, обезбеђена је у општини Пландиште захваљујући предузећу Аромапласт доо из Јерменоваца, које се бави производњом поменутих препарата.
д
Фото: eVrsac

Њихов производни погон недавно је посетио командант Штаба за ванредне ситуације општине Пландиште председник Општине Јован Репац.

- Велико ми је задовољство што могу да договорим будућу сарадњу са фирмом Аромапласт ДОО Јерменовци, која је показала велику друштвену одговорност и у периоду ванредног стања комплетно своју производњу усмерила на дезинфекциона средства, која су нам сад од великог значаја у циљу превенције од ширења вируса - рекао је Репац, преносе локални медији. - Велико хвала и директору Иштвану Шошу што је донирао дезинфекциона средства која ћемо превасходно искористити за дезинфекцију просторија Домова здравља, школа, просторија полицијске управе и других јавних установа.

Сарадња са локалном самоуправом је на високом нивоу, као и са представницима органа унутрашњих послова, јер су помогли око прибављања дозвола за кретање за раднике Аромапласта који раде у ноћним сменама, истакао је директор тог предузећа Иштван Шош.

Да бисмо могли да радимо пуним капацитетом у три смене, због повећања обима посла ангажовали смо додатних 18 радника. Дневно у три смене можемо да произведемо 20.000 комада гела, како бисмо испоштовали све наруџбенице. У сарадњи са локалном самоуправом трудимо се да помажемо тако што донирамо одређен број дезинфекционих средстава најугроженијима (Иштван Шош, Аромапласт доо)

- Због тренутног стања и велике потражње за дезинфекционим средствима предузеће ради у три смене, како би произвели довољан број препарата. Да би могли да радимо пуним капацитетом у три смене, због повећања обима посла ангажовали смо додатних 18 радника. На дневном у три смене можемо да произведемо 20.000 комада гела, како би испоштовали све наруyбенице. У сарадњи са локалном самоуправом трудимо се да помажемо тако што донирамо одређен број дезинфекционих средстава за најугроженијима. Морамо да помажемо једни другима - наводи Шош.

Председник Општине Пландиште захвалио се на доброј сарадњи коју локална самоуправа има са предузећем Аромапласт ДОО и изразио наду да ће та сарадња у будућности да буде још боља за доборбит свих. Такође, Репац је поново упутио апел свим мештанима Општине Пландиште да се придржавају прописаних мера у периоду ванредне ситуације, јер су уведене за опште добро свих грађана. Нарочито се апелује на грађане који су дошли из иностранства да поштују мере самоизолације и да се на тај начин смањи ризик од ширења вируса.

Л. Р.

 

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести