У Панчеву ред за тест на Ковид-19 неопходан за пут у иностранство

ПАНЧЕВО: Испред Завода за јавно здравље Панчево, где је јуче почело тестирање грађана којима због путовања неопходна потврда да су негативни на Ковид, данас је чекало више десетина грађана.
Zavod za javno zdravlje u Pančevu Foto: Opština Pančevo
Фото: Завод за јавно здравље у Панчеву Фото: Општина Панчево

У реду су били, не само Панчевци већ, пре свега Београђани, па и грађани из других градова којима се жури да стигну до сертификата о Ковид-19 што је услов кретања на пут преко границе.

После јучерашње вести да је ова услуга кошта више од осам хиљада динара данас при уласку за давање узорка јасно виде обавештење да је узорковање, тестирање и сертификат коштају 6.000 динара.

Од директорке Завода Љиљанд Лазић нисмо успели да добијемо одговор на питање ко је прописао ову цену и о којој врсти теста је реч, а ни људи који су чекали нису били расположени за разговор.

Једна млада Београђанка рекла је за Танјуг да ради тест како би путовала ван Србије због посла, а каже да је на интернету нашла да једини панчевачки Завод за јавно здравље уради тестове, а да је у близини Београда.

Морам да радим тест јер не можемо ни да уђемо ни да изађемо из земље без овог теста, рекли су нам да тестирање кошта 6.000 динара што је вероватно за неке људе много , али ко мора – мора и онда не пита за цену али мислим да би тестирање требало да буде бесплатно јер у интересу државе да се људи тестирају због безбедности свих, рекла је она.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести