У Панчеву понуђена 643 хектара на 15 година

ПАНЧЕВО: На подручју града Панчева понуђено је 643 хектара државног пољопривредног земљишта које ће се ускоро наћи у другом кругу онлајн лицитације.
5 zima setva njive MMitrovic
Фото: Dnevnik.rs

За разлику од првог круга, када су право на учешће имали само пољопривредници са територије Града Панчева, сада могу да учествују пољопривредници из целе Србије. Земљишта има у свим катастарским општинама, а период закупа је на 15 година, док је цена остала иста као што је била и у првом кругу.

- Када добијемо сагласност за почетак лицитације, на сајту Града Панчева и Управе за пољопривредно земљиште биће објављена и која је неопходна документација, а неки датум који већ знамо јесте да ће она трајати до 28. јануара, када имамо отварање понуда - рекла је градска већница за пољопривреду, село и рурални развој Владислава Максимовић. - Ранг листа се формира 28. јануара и иде по времену пријаве и по висини лицитације. Ми позивамо све пољопривреднике да искористе ову прилику, јер морам да напоменем, да од 16.000 хектара државног пољопривредног земљишта, ми имамо свега 643 хектара које очекујемо да ставимо под уговоре. Могу да искористе прилику за овај други круг, јер наравно први круг увек иде тек на јесен.

Како Максимовић додаје, сам процес лицитирања путем онлајн апликације врло је једноставан, а за све недоумице могу се јавити Секретаријату за пољопривреду Града Панчева.

Л. Р.

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести