У Општини Пландиште сређују саобраћајнице

ПЛАНДИШТЕ: Током наредних неколико дана реализоваће се пројекти у вези са одржавањем и обележавањем путева на територији општини Пландиште.
в
Фото: еВршац

Том приликом, биће уклањено растиње на путу Милетићево - Марковићево у дужини од три колометра, као и обележавање хоризонталне сигнализације у целој општини. Када је реч о рашчишћавању шибља на деоници између поменута два села, посебан акценат ће се ставити и на одржавању банкина, како би се повећала безбедност учесника у саобраћају.

- Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште у оквиру свогодишње програма предвидео је уређење путева и одржавање путног појаса, будући да на појединим деловима локалних саобраћајница шибље и растиње представља озбиљни проблем за прегледност у кривинама - каже председник општине Пландиште Јован Репац. - Ова деоница путног појаса између Милетићева и Марковићева је након више од 30 година у потпуности санирана. Захваљујући ажурности извођача радова, ВДП „Јужни Банат”, успели смо да уредимо и део каналске мреже у насељу Милетићево, а у плану нам је и уређење путног појаса у близини гробља у Банатском Соколцу, изјавио је председник општине Пландиште Јован Репац.

Овакво одржавање путева током јесени је поприлично отежано, будући да је вегетација, коју уклањају, изузетно јака, за шта је потребна озбиљнија механизација, а самим тим и више новца.

- С друге стране, повољни временски услови омогућили су извођачима радова почетак реализације пројекта обележавања линија. С обзиром на то да треба покрити велику површину и обићи све насељске саобраћајнице и локалне путеве који повезују села, молио бих грађане да имају стрпљења и да брзину кретања својих возила прилагоде условима пута, будући да су радови у току и да су екипе на терену. Безбедност наших суграђана у саобраћају је на првом месту и сви се морамо одговорно понашати и поштовати ограничења брзине и прилагодити брзину условима пута и реализацији радова - додао је Репац.

Обележавање хоризонталне сигнализације обухвата исцртавање разделних линија и ивица на путу, обележавање зоне школе и вртића, упозорења за смањење бтзине, као и паркинг места око јавних установа. Завршетак ових радова зависи од саме динамике извођача, на шта ће највише утицати временски услови.

Л. Р.

 

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести