У Опову нема више листе чекања за упис у ПУ „Бамби

ОПОВО: У Предшколској установи „Бамби” у Опову адаптиране су две радне собе и то у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање”, који реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, а из зајма Светске банке.
с
Фото: Општина Опово

Услед повећања броја становника у овом банатском месту настала је потреба за проширењем како би се листа чекања смањила, илити у овом случају потпуно испразнила. Локална самоуправа препознала је потребу за проширењем капацитета, те је стару зграду „Кебса“, која је на 150 метара од вртића, уступила на коришћење предшколској установи.

Радови су подразумевали замену подова, зидова, плафона, столарије, расвете, као и уградњу клима уређаја. Нове, адаптиране собе, од којих је једна намењена за мешовиту, а друга за предшколску групу, потпуно су прилагођене потребама деце, васпитача и прати нове основе програма предшколског васпитања и образовања. Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене новим играчкама, теписима, лејзи-беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новим групама на територији општине Опово уписано је 40 нове деце узраста од три до седам година, а за упис деце нема више листе чекања.

        Л. Р.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести