У Новом Кнежевцу у току реконструкција зграде основне школе

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Радови на реконстукцији зграде Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу одвијају се интензивно и у условима ванредног стања.
М. Митровић/Зграда школе у Новом Кнежевцу
Фото: М. Митровић/Зграда школе у Новом Кнежевцу

Да су се радови на једној од најзначајнијих инвестиција у образовним установама у Војводини захуктали уверили су се обиласком градилишта начелник Севернобанатског округа Никола Лукач и председник новокнежевачке општине др Радован Уверић.

Зграда школе добиће потпуно ново рухо, а уместо у претходно планираног обављања радова у две фазе, пошто нема наставе, грађевинари су се одмах ангажовали на комплетној обнови објекта.

Обнова школе у Новом Кнежевцу је највреднија инвестиција у овој севернобанатској општини која се реализује у последње време, а пре тога извршена је потпуна реконструкција школе у Банатском Аранђелову. Локална самоуправа финансирала је израду пројектно техничке документације, док се инвестиција вредна преко 260 милиона динара, финансира посредством Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије.

Фото: М. Митровић/Др Радован Уверић

- Зграда школе у Новом Кнежевцу је много већа и радови су много захтевнији. Ради се комплетна реконструкција од пода до плафона. Завршетком радова који ће трајати годину дана Нови Кнежевац ће добити један репрзентативан и модеран објекат у коме ће деца имати услове какве и заслужују за школовање, а ова школа ће сигурно бити једна од најлепших у Војводини. Надамо се да ће школа у планираном року бити спремна да поново прими ђаке, мада смо већ уочили неке недостатке настале приликом градње школе које треба исправити - наглашава др Радован Уверић.

Саша Максимовић из Грађевинског предузећа „Гат“ из Београда појашњава да су обухваћени радови од замене подова, столарије до кровног покривача, као и на обнови водоводних инсталација, канализације и електричних инсталација.

- На обнови се према потреби ангажује људтсво. Када се радови заврше биће ово буквално нови, лепо уређен објекат, а такође и комплетно енергетски ефикасан - каже Максимовић.

Начелник Севернобанатског округа Никола Лукач каже да је због епидемије било застоја на неким градилиштима на подручју округа, али да се радови интензивирају. У општини Ада због повољних временских прилика није било прекида у грађевинској сезони, где се гради нови велнес центар, реконструише се и школа у Молу, а улагања је било и у другим општинама.

- С обзиром на то да су релаксиране мере у сузбијању епидемије грађевинска сезона је кренула и биће у пуном јеку. Верујем да ће сви пројекти који су обећани прошле године кренути, уз одређено пробијање рокова, али да ће се обећана улагања на подручју Севернобанатског округа у вредности 4,3 милијарде динара бити реализована. Поносни смо на све што је урађено у претходном периоду, а такође и да ће се ангажовањем републичких, покрајинских органа и локалних самоуправа реализовати планирано за наредни период – рекао је Никола Лукач.

Текст и Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести