У кикиндском атару забележено шест пожара током жетве

КИКИНДА: У односу на прошлогодишњу жетву стрних жита, која је у кикиндском атару протекла без пожара, овог јула је за ватрогасце ипак било посла.
zetva
Фото: kikinda.org.rs

Миливој Лињачки, командант градског Штаба за жетву, саопшио је да је у периоду жетве јечма и пшенице забележено шест пожара.

По једна интервенција забележена је у Банатском Великом Селу, Иђошу и Башаиду. Три пута су ватрогасци морали да интервенишу у атару Мокрина. До једног пожара на отвореном, у околини Мокрина, дошло је након што је гром ударио у њиву и запалио стрњику. Људски фактор искључиви је разлог што је стрњика горела на још пет локација, навео је Лињачки и прецизирао да је захваљујући доброј организацији Пољочуварске службе, чланова сеоских ДВД и Ватрогасно- спасилачке јединице спречена већа материјална штета, а пожари на време локализовани и угашени:

Учинићемо све да и током јесење бербе и жетве буде што мање пожара на отвореном. То је период године када несавесни пољопривредници пале биљне остатке. То нису нимало безазлене ситуације, па су чак због дима и ватре угрожени и учесници у саобраћају. Протекле године забележен је и један смртни случај, указао је Лињачки и најавио да ће надлежне службе, укључујучи и полицију, контролисати терен и, уколико буде потребе, предузети и репресивне мере.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести