У Кањижи заказан други круг лицитације за државну земљу

КАЊИЖА: Заказан је други круг лицитације пољопривредног земљишта у државном власништву на подручју кањишке општине за 26. јануар у 10 сати у свечаној сали Градске куће у Кањижи.
Kanjiza
Фото: Dnevnik.rs

У понуди за ову лицитацију је 2.135 хектара државног земљишта са периодом закупа од једне године.

У Одсеку за пољопривреду Општинске управе Кањижа указују да су ове парце-ле јако уситњене и распоређене су за надметање у 416 лицитационих јединица. Пријаве за лицитацију су до 25. јануара до 12 сати, уз подношење потребне документације.

Заинтересовани пољопривредници на терену могу погледати катастарске парцеле 18. јануара у катастарским општинама Велебит, Адорјан, Трешњевац и Ором, 19. јануара у Хоргошу и Малим Пијацама и 22. јануара  у атару Кањиже и Мартоноша, уз претходну најаву.

Највећи број парцела је у атару Хоргоша, до којих су неке и под режимом заштите јер се налазе на подручју Специјалног резервата природе „Селевењске пустаре”. У Одсеку за пољопривреду Општинске управе Кањижа моле све заинтересоване, да провере стање парцела на терену, ради избегавања евентуалних непријатности. За други круг лицитације остале су углавном уситњене парцеле и земљишта слабијег квалитета, па је то највећи разлог што интересовања за њих није било ни у првом кругу на лицитацији одржаној почетком новембра прошле године. Управо због тога је могуће да за већину понуђених парцела неће бити интересената, јер и лане у другом кругу нико није хтео у закуп око 2.000 хектара, па су остале у парлогу.      

М. Митровић  

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести