У Кањижи добра епидемиолошка ситуација

КАЊИЖА: Подела пакета хране и средстава за личну хигијену за 1.800 социјално угрожених породица у току је у свих 13 насеља кањишке општине.
ЈКП „Комуналац”
Фото: ЈКП „Комуналац”

Садржај пакета подмирује потребе за основним животним намирницама. Ту је конзервирана и сува храна, али и средства за чишћење и личну хигијену довољна за подмирење потреба за месец дана.

Набавку пакета за социјално најугроженије, на основу евиденције Центра за социјални рад и Црвеног крста Кањиже, обезбедила је Општина Кањижа издвојивши четири милиона динара из општинске касе. Претходно је пакете помоћи добило 3.700 пензионера са примањима до 30.000 динара. Ублажавањем мера живот се нормализује, па су почеле са радом пијаце на отвореном, занатске и друге радње, као и обављање делатности које су омогућене најновијим одлукама Владе Србије, којим се руководи Штаб за ванредне ситуације општине Кањижа.

Зелене пијаце су отворене од 6 до 13 сати у Кањижи уторком и четвртком, у Малим Пијацама уторком у Орому средом, а у Хоргошу, Мартоношу и Трешњевцу петком. Понуда робе на пијачним тезгама произвођача поврћа, воћа и продаваца друге робе је добра.

Дезинфекцију пијачних простора пре и после одржавања пијаце обавља ЈКП „Комуналац”, а продавци и грађани обавезни су да се придржавају личних мера заштите.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести