У инђијску ковид амбуланту само са израженим симптомима

ИНЂИЈА: Из Дома здравља „Др Милорад - Мика Павловић” у Инђији упутили су обавештење да се у ковид амбулнату јаве само особе које имају изражене симптоме - високу температуру и учестали кашаљ уз отежано дисање, како би се избегле непотребне гужве.
indjija - ambulanta
Фото: Општина Инђија

- Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку,  имају благе симптоме болести, треба да остану код куће, у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција. Потребно је обилно узимати течност, јести лакшу кашасту храну, уносити витамине и водити рачуна о хигијени - наводе из Дома здравља.

- Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у блиском контакту са оболелима од коронавируса. Грађани који имају симптоме ковид-19 инфекције обавиће у ковид амбуланти Дома здравља у Инђији неопходне прегледе и дијагностику. Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијенте упућују у установу следећег нивоа заштите, односно у Општу болницу у Сремској Митровици.

Опомињу се сви грађани да се понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести