У Инђији јасна обележја за волонтере

ИНЂИЈА: Штаб за ванредне ситуације Општине Инђија обезбедио је прслуке и легитимације за волонтере који носе помоћ старијим суграђанима, како не би дошло до злоупотреба.
Обележја инђијских волонтера
Фото: Обележја инђијских волонтера

Сваки волонтер који носи храну, лекове и друге потрепштине добио је наранџасти прслук на којем се са предње леве стране налази грб општине, док на задњој страни пише „Општина Инђија” и испод „волонтер”.

Легитимација коју ће волонтери показивати старијим суграђанима при доношењу хране и лекова љубичасте је боје, са грбом општине и крупним словима стоји „волонтер” са регистрационим бројем и плавом тракицом која се окачи око врата и на којој пише „Општина Инђија”.

Свакога ко се појави и представи као волонтер, а при том нема наведена обележја, треба одмах пријавити полицији на 192 или на дежурни број полицијске станице у Инђији 022/561-321 или на телефоне кризног штаба Општине Инђија 022/561-031 или 561-277.

Снабдевање пензионера и немоћних лица ради Удружење „4+1” и Црвени крст. Упркос својим униформама, док траје ванредно стање, сви су у обавези да носе обележја која је направио Штаб за ванредне ситуације општине Инђија.

Поред ових организација, кризни штаб формира базу волонтера који се пријављују путем мејла press@inđija.net, односно телефоном на 022/561-031 или 561-277 или слањем података на званичним страницама Општине Инђија, као и путем друштвених мрежа Фејсбука, Инстаграма и Твитера. Кризни штаб општине волонтере ће ангажовати по потреби.    

М. Сћ

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести