У Бечеју ускоро мање казне за непрописно паркирање

БЕЧЕЈ: Казне за непрописно паркирање кретале су се у висини од 25.000 до 150.000 динара, на основу измена и допуна Одлуке о паркирању у Бечеју, које су на снагу ступиле почетком ове године, али ти износи би ускоро требало да буду знатно смањени, преносе медији.
1
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, Одељење за урбанизам, грађевинарство, комуналне послове, саобраћај и инспекцијски надзор општине Бечеј поднело Општинском већу иницијативу за измену ценовника прекршајних казни за паркирање. То значи да би, уместо најављених 25.000 динара, грађани који се непрописно паркирају на тротоарима, дечијим игралиштима, зеленим површинама и местима резервисаним за особе са инвалидитетом, требало би да плате новчану казну од 8.000 динара.

- У овом случају причамо о доста нижим ценама, али су оне опет у оквиру закона у прописаној скали од 1.000 динара до 25.000 динара. За физичко лице ће сада бити 8.000 динара, уколико предлог измена прође скупштинску процедуру - каже за РТВ из Општинске управе Бечеј Даниела Дорословачки.

Од децембра прошле године уведен је прекршајни налог који издају општински саобраћајни инспектори, те је Прекршајном суду у Бечеју у току прошле године поднето укупно 19 захтева за покретање прекршајног поступка управо због непрописног паркирања на јавним површинама.

- Том возачу се оставља могућност да у року од осам дана плати половину износа новчане казне, или да тражи судско одлучивање уколико сматра да није крив за тај прекршај, или уколико не плати тај прекршајни налог се шаље на принудну наплату Прекршајном суду у Бечеју - појашњава председница Прекршајног суда у Бечеју Снежана Башић.

Из Општинске управе Бечеј кажу да неће одмах приступити кажњавању несавесних возача, већ да ће у складу са овлашћењима, најпре предузети превентивне мере како би подигли свест становника о значају правилног и савесног паркирања.

В. Х.

Фото: архива „Дневник”

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести