У Банатском Великом Селу улагања у спортску инфраструктуру

БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО: Град Кикинда је у објекат ФК “Козара” у Банатском Великом Селу инвестирао осам милиона динара, па су под кров стављене службене просторије, свлачионице и теретана, што је прва фаза изградње.
Град Кикинда/ Базен у Банатском Великом Селу
Фото: Град Кикинда/ Базен у Банатском Великом Селу

Градоначелник Кикинде Никола Лукач и његова заменица Дијана Јакшић Киурски, приликом обиласка објекта у Банатском Великом Селу истакли су да је опредељење локалне самоуправе да улаже и додатно унапреди спортску инфраструктуру у граду и селима, што потврђују и улагања у објекат стадиону “Козаре”.   

- Издвајање из градског буyета за унапређење и развој спорта и омладине апсолутни су приоритет локалне самоуправе и то у континуитету. Циљ оваквих улагања јесте обезбеђивање квалитетнијих услова за тренирање, рекреацију и бављење спортом. Тражићемо могућност да за наставак радова обезбедимо средства из покрајинског буyета. Улагање у спортску инфраструктуру у овом селу има посебан значај, јер је Банатско Велико Село изнедрило сјајне фудбалере, рукометаше и друге спортисте. Град ће се трудити да обезбеди континуитет улагања у овакве и сличне објекте - нагласила је Дијана Јакшић Киурски.

Градоначелник Никола Лукач констатовао је да нема дилеме да је “Козара” један од најуспешнијих спортских колектива у овој средини.

- Овај спортски објекат биће на понос “Козаре” и свих мештана. У намери смо да, у естетском и функционалнијем смислу, додатно уредимо и отворене базене. О значају овог објекта не треба трошити речи. Међу ретким смо локалним самоуправама која има отворене базене на две локације. Идеја је да овде мало садржаје променимо и оплеменимо. Неће то бити велика улагања, али ће бити функционална како би купачима из наше средине, али и суседне Румуније, било још лепше и угодније - рекао је Лукач.

Председник МЗ Банатско Велико Село Гојко Родић, потврђује да се мештани поносе фудбалским српсколигашем, али и отвореним базенима.

- Пре почетка летње купалишне сезоне, санираћемо уско грло код малог базена и напукли бетон, а претходне године су замењене плочице - указао је Родић.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести