У Бачу торбе за све ђаке прваке

БАЧ: Црвени крст добио је 120 школских торби и школског прибора за ђаке прваке на подручју општине Бач. Донацију је обезбедио Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, а захваљујући посредовању Црвеног крста Бач и локалне самоуправе.
crveni krst bač
Фото: foto:Opština Bač

Првацима ће поклони бити подељени на почетку школске године.

Секретар Црвеног крста Бач Недељко Гутеша казао је да су и лане прваци добили исте поклоне, а пре две године сви ђаци од првог до четвртог разреда обрадовани су новим школским торбама и школским прибором.

Ово је наставак добре сарадње две хуманитарне организације и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

По речима секретара Гутеше хуманитарну помоћ у намирницама и прибору за хигијену добило је недавно и 200 социјално угрожених породица, а према списку Центра за социјални рад Бача.

Донацију је обезбедио Црвени крст Србије, а до краја године би требала да стигне још једна пошиљка с намирницама и прибором за хигијену од Робних резерви Србије .

- Два пута годишње социјално угрожене породице добијају пакете који теже више од 30 килограма – потврдио је Гутеша .

Секретар Црвеног крста каже да су и мештани Бача солидарни, јер гледајући број становника, Бач је на петом месту по добровољном давалаштву крви у Покрајини.

- Ове недеље у акцији прикупљаnjа крви одазвало се близу 50 давалаца, што је велики број током лета, јер у другим местима позиву за давалаштво крви се одазове од 20 до 30 људи. Просек, гледајући старост давалаца у општини Бач је 40 година – истакао је Гутеша.

З. Делић

Пројекат „Упознајте Бач“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Бач. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести